Міністерство оборони хоче відібрати бронежилети у військових

Сьогодні під час брифінгу заступник міністра оборони Петро Мехед зазначив, що всі бронежилети, які були передані волонтерами в зону АТО, будуть замінені.

Про це повідомляє “Українська правда”.

“З нашої точки зору ті, що закуплені громадянами в якості благодійної допомоги, потребують заміни на перевірені бронежилети. Ми не можемо гарантувати, що цей бронежилет може захистити від пострілу з протитанкової зброї. тому на сьогодні бронежилет типу “Корсар” є єдиним, який має бути у наших військовослужбовців”, – сказав він.

Водночас, представники виробника бронежилетів “Корсар” пояснили “Українській правді”, що жоден бронежилет будь-якого рівня захисту не в змозі захистити від прострілу з протитанкової зброї.

Перша електронна попросила прокоментувати заяву заступника міністра оборони волонтера Олексія Титова, який організовує збір коштів для армії і зокрема – на закупівлю бронежилетів для кіровоградських військовослужбовців.

“Треба, щоб заступник міністра оборони поспілкувався хоча б з одним солдатом. Ні, я можу зробити припущення, що його заява пов’язана з тим, що з’явилося значна кількість підробок на ринку. Навіть кіровоградські волонтери, які купували бронежилети в Одесі, з таким зіткнулися. Але ці хлопці самі возили ці бронежилети на полігон, відстріляли їх. Вони дійсно не тримають навіть пістолетної кулі. Зрозуміло, що до армії такі небезпечні для життя підробки не відправили.

Ми на 100% впевнені у бронежилетах, які передали до армії.  Ми, наприклад, купуємо пластини безпосередньо у виробника. Забираємо їх на прохідній цього заводу. Це ті самі пластини, які використовуються у зазначених вище “Корсарах”. А жилетки для них шиють самі волонтери з якісної тканини. Я не думаю, що хоч один солдат погодиться віддати бронежилет, який перевірено, який є якісним. Хіба що йому запропонують якійсь кращий виріб.

Мені нещодавно телефонував комбат 17-го батальйону територіальної оборони. Він особисто їх перевіряв, стріляв. Каже – пластини чудові. Та само задоволені якістю бронежилетів наші “спецназівці”, яким ми також передали ці бронежилети”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар