Хто «зливає» ресурси Кіровоградщини «донецьким бізнесменам»?

Не так давно кореспонденти Першої електронної  повідомляли про те, що силами правоохоронців і як реакція на нашу публікацію «Донецькі» віджимають ресурси Кіровоградщини?» було призупинено дерибан земельних ділянок на території Пушківської сільської ради Голованівського району. Однак, днями з’ясувалося, що не все так радісно.


Як повідомляють наші джерела, попри те, що працівники УБОЗу вилучили для перевірки фактів, викладених в публікації, ряд документів з Голованівського відділу Держкомзему, до реєстраційної служби управління юстиції вже надійшли документи від «донецьких». Відповідно, відмовити їм у отриманні ділянки вже ніхто права немає (хіба що прокуратура зреагує, звернеться до суду і той відмінить явно поспішне рішення Держкомзему).

До речі, юрист Володимир Кудря розповів: за законом України «Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року» від 21.04.2011 року № 3268-VI визначено, що хромові руди, як вид мінеральної сировини на даний час в Україні не розробляються і недостатньо вивчені, але в перспективі можуть стати важливими для економіки держави. У зв’язку з цим Законом передбачено здійснення пошукової оцінки і розвідки (в тому числі і Пушківського родовища хромових руд).

А тим часом, доки закони України охороняють ділянки з хромовими рудами, у руки «донецьких» практично перейшло більше 20 гектарів землі, під якими – ціле родовище. Цією землею вони можуть розпоряджатися на свій розсуд і, скоріш за все, передадуть її підприємству, яке в цьому зацікавлене.

Така новина буквально ошелешила автора статті – не зважаючи на розголос у пресі та втручання правоохоронців, чиновники таки «зливають» багатства нашої області «донецьким». Все це наводить на думку, що зацікавлені в цьому люди безпосередньо керують земельними питаннями на Кіровоградщині. Рука, як кажуть, руку миє.

Сергій ОНИЩУК для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар