Кіровоградці біля вогнища співали пісні про Путіна (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кілька сотень людей прийшли пошукати папороть або ж просто відпочити на святкуванні Івана Купала, яке організували студенти Фундації Регіональних Ініціатив 6 липня між Кущівкою та сел. Гірниче.

Як повідомили Першій електронній організатори свята, вони не очікували, що збереться стільки людей, адже це їхній перший досвід організації подібного заходу.

Організатори створили розважальну програму, врахувавши різні вікові категорії. Тому і музика була різною: сучасні пісні під гітару і народні композиції акапельно у виконанні ансамблю. Намагалися учасники дійства заспівати й уже народну пісню про російського президента Путіна. Організатори швидко зупинили виконання народного хіта, зважаючи на присутність дітей. Але малеча, як виявилося, вже знає і текст пісні, і як в народі називають Путіна.

Багаття запалювали під спів державного гімну і вигуки «Слава Україні!». Навколо вогнища молодь водила хороводи, а кілька юнаків навіть ходили на руках.

Традиційно дівчата запускали у воду віночки, нашіптуючи чарівні слова на щасливу долю і швидке заміжжя. Хоча ніхто з юнаків не наважився лізти у воду по віночка – вони в цей час показували свої спортивні вміння і стрибали через вогнище.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар