У Кіровограді в День архітектури вручили обласну премію у галузі архітектури та геральдики (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вручення обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка відбулося сьогодні, 1 липня, у День архітектури України у Кіровоградському художньо-меморіальному музеї ім. О. Осмьоркіна.

У трьох номінаціях обрано лауреатів премії, яким вручено дипломи установленого зразка, грошові частини премії та скульптури «Степовий орел», повідомив кореспондент Першої електронної.

У номінації «архітектура» відзнаку отримала Алла Пирогова за проект «Будівництво універсаму (багатофункціонального комплексу) біля перехрестя вулиць Арсенія Тарковського та Шевченка в м. Кіровоград».

У номінації декоративно-прикладне мистецтво премією нагороджена Ольга Коломієць за творчі доробки останніх років (декоративні панно, вишивка бісером, витинанка).

За розробку символіки сіл Суботці та Мошорине Знам’янського району Кіровоградської області у номінації геральдика та вексилологія лауреатом став Олег Колюка.

«Своє натхнення я черпаю з української сільської природи. Дуже люблю наші річки, балки. Також моє натхнення – це моя сім’я, дві мої донечки, одній з них два роки, іншій – сім. Це моя перша премія і вона є мотивацією для мене, адже дуже приємно коли роботи відзначаються, тим паче нагородою обласного рівня,» – говорить Першій електронній один із лауреатів Олег Колюка.

В день вручення премії ім. Я. Паученка відкрилась тематична виставка «Сповнений духом українського патріотизму», присвячена пам’яті життя і творчості кіровоградського архітектора Анатолія Губенка. Це спільний мистецький проект музею та кіровоградської обласної організації Національної спілки архітекторів України. Музей висловлює вдячність удові архітектора Юліані Губенко, яка надала фотографії, документи з особистого архіву Анатолія Губенка, його акварельні та живописні доробки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар