Виконавча влада не сприяє люстрації та боротьбі з корупцією?

Голова ОДА Олександр Петік попросив прокоментувати заяву , яку під час круглого столу, присвяченого питанням люстрації та боротьби з корупцією, зробив голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко.

Голова ОДА на апаратній нараді відреагував на цю заяву: «Я хочу, щоб Олександр Анатолійович прокоментував представникам усіх структурних підрозділів ОДА – що ми робимо не так”.

«Є дуже великі проблеми, що стосуються земельних питань. Керівник пішов звідтіля, але скарги і досі надходять на ім’я голови обласної ради. Головне управління земельних ресурсів не хоче нас чути, чути людей, затягує розгляд відповідних питань, що впливає на дохідну частину нашого бюджету. На керівника Кіровоградськогой науково-дослідного та проектного інституту землеустрою Олександра Тильного надходять численні скарги, ця людина не повинна займати цю посаду. Думка координаційної ради і комісії – в нашій сільськогосподарській області не повинно бути такого, що роками не можуть налагодити цей процес. Це майже 55 млн грн ненадходжень коштів до бюджету у наслідку затягування з оформленням документів.

Державна автомобільна інспекція здійснює тиск на перевізників, а з окремими перевізниками, які здійснюють великовантажні перевезення, продовжує «співпрацю» – встановлено відповідні побори.

Також надходять скарги від голів районних рад стосовно того, що не притягуються до відповідальності ті особи, які порушували законодавство, які приймали участь у «анти майданах». І ці посадові особи продовжують займати свої посади. Є «Фонд розвитку Кіровоградщини», якій відзвітував про діяльність на 18 млн грн. До мене звертаються голови районних рад: «Який звіт? Такі гроші не давали нам!». Я звертаюся до правоохоронних органів – але розгляд цього питання гальмується. Якщо ми з вами разом не зробимо змін – люди зроблять зміни з нами!», – заявив Олександр Чорноіваненко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар