У Кіровограді зникне вулиця Леніна

Назву вулиці Леніна, а точніше її частини, не так давно змінили на Дворцову. До Кіровоградської міськради направлено клопотання про перейменування тієї частини вулиці, яка досі носить ім’я Леніна (район Великої Балки), на вулицю Якова Паученка.

Як повідомила Першій електронній директор Кіровоградського художньо-меморіального музею ім. О. Осмьоркіна Віта Чернова, музей у березні подав до міської ради клопотання про перейменування вул. Леніна на вулицю  Якова Паученка з нагоди дня його народження.

«У квітні відбулось перше засідання топонімічної комісії, на якому було прийнято попереднє рішення. Остаточне рішення Кіровоградська міська рада планує прийняти ближче до Дня міста,» – зазначає Віта Василівна.

Яків Васильович Паученко (21 березня 1866 – 29 жовтня 1914) — визначний український кіровоградський архітектор, автор проектів значного числа будівель у місті (забудова наприкінці XIX — початку ХХ ст.). Яків Васильович Паученко — рідний дядько відомого художника-авангардиста Олександра Олександровича Осмьоркіна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар