Підприємці Кіровоградщини поплатились за неякісні продукти

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом минулих півроку за виявлені порушення при реалізації продовольчих товарів до адміністративної відповідальності притягнуто 55 осіб-підприємців, сума штрафів склала 8180 грн., адміністративно-господарські санкції згідно з законом застосовано на загальну суму 142314 грн. 

Як повідомили Першій електронній в Держспоживінспекції, матеріали стосовно ряду інших суб’єктів господарювання нині знаходяться на розгляді в Інспекції.

1Від початку року Інспекцією захисту прав споживачів перевірено 2084 т м’ясотоварів. Забраковано через невідповідність вимогам нормативних документів 314 кг та заборонено реалізацію за різними показниками – 301 кг.  Зокрема, кілька магазинів у Олександрії поплатились за недостатність інформації або ж за її відсутність. У «чорному списку» інспекції магазин «Продукти-200» ТОВ АТБ-Маркет за заморожену яловичу печінку під вакуумом, а також магазин «Сільпо» ТОВ Фоззі-Фуд – мариновані курячі крила та гомілки.

2Овочів та фруктів було перевірено близько 530 кг. Майже в повному обсязі ці продукти були зняті з реалізації через відсутність документів про якість. Наприклад, при перевірці магазину «Еко-маркет» ТОВ «Еко» у м. Кіровограді споживачам продавали яблука, картоплю та капусту, де була відсутня інформація про ботанічний вид та товарний сорт продукції.

За документи постраждала і риба. Із 355 кг риботоварів, забраковано та знято з реалізації майже третину – 113 кг.

БезымянныйПеревірено 2660 шт. яєць з яких через невідповідність вимогам нормативних документів забраковано 860 шт. Найбільш поширеним порушенням є те, що окремі виробники не маркують яйця штампом. Такий «грішок» був і у світловодському «Апельсині», ресторані «Козацька застава» (с. Підгайці, Кіровоградський район), кіровоградському магазині «Вересень №31»

Безымянный2Інспекторами здійснювались перевірки щодо якості та безпеки алкогольних напоїв. Так, алкогольних напоїв перевірено 26,67 дал, із яких припинено реалізацію через невідповідність нормативним документам –18,85 дал. Зокрема, у торгівельному комплексі «Люкс» та «Максима і К˚» (м. Новоукраїнка) продавали алкоголь, у якого закінчився термін придатності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар