Прокуратура буде оскаржувати рішення суду по “Правому сектору”

Ленінський районний суд м. Кіровограда випустив на поруки 9 членів Правого сектора, затриманих за озброєний розбійний напад на нафтопереробному підприємстві в Долинському районі. Однак, прокуратура вважає вказані рішення суду незаконними й буде оскаржувати їх в Апеляційному суді.

Про це повідомили Першій електронній у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура стверджує, що під час судового розгляду щодо обрання підозрюваним міри запобіжного заходу, представники Правого сектору, одягнені у камуфляжну форму, здійснювали пікетування приміщення суду з вимогою звільнити затриманих. Прокуратура не виключає той факт, що рішення суддів було прийнято під тиском, та буде оскаржувати рішення суду, якими 9 підозрюваних випустили під особисту поруку

На даний час дії підозрюваних кваліфікуються за ч. 3 ст. 187(Розбій) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Також, сьогодні під головуванням прокурора області Жолонка С.П. за участю керівництва УМВС та СБУ області проведено оперативну нараду, на якій заслухано стан розслідування зазначеного кримінального провадження.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар