У Олександрівському районі від ботулізму померла літня жінка, її чоловік перебуває у лікарні

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Пообідавши стравою з домашньою тушонкою, пенсіонери потрапили до лікарні: дружина померла, а чоловік наразі знаходиться у стані середньої важкості.

Про це під час апаратної наради в облдержадміністрації повідомив начальник Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області Святослав Протас.

Це шостий випадок ботулізму в області. Попередні п’ять випадків зареєстровані в Голованівському, Олександрійському, Новомиргородському, Гайворонському та Олександрівському районах. Сумарно тоді було сім потерпілих. Причиною захворювання у всіх випадках була м’ясна тушонка домашнього приготування.

Як зазначив Святослав Протас, продукти домашнього приготування також реалізуються на стихійних ринках області, що становить небезпеку не лише для «виробників» домашньої консервації, а й для довірливих споживачів. Керівник Головного управління Держсанепідслужби в області наголосив на необхідності органам державної влади, місцевого самоврядування разом з правоохоронцями почати практичну роботу по боротьбі зі стихійною торгівлею.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар