Влада Олександрії скоротила на 50% пільгові перевезення

В Олександрії знову обмежили пільгові перевезення – цього разу на 50%. Крім того, планується скоротити повністю декілька міських маршрутів, а у вихідні дні пільгові перевезення взагалі скасувати.

Виконком приймав це рішення під акомпанемент гудків автобусів, що розмітились біля приміщення міської ради та за присутності на засіданні перевізників та водіїв і кондукторів.

Рішення пропонують ввести в дію на 12 днів, а після цього переглянути або затвердити остаточно.

За цей час влада пообіцяла провести перерахунок пасажирів. На засіданні виконкому наполягали на тому, що влада може фінансувати пільгові перевезення у тих обсягах, які надаються для компенсацій державою. Як зазначалось на виконкомі, якщо влада не прийме таке рішення, автобусні перевезення через декілька днів повністю зупиняться.

В раніше заплановані скорочення внесли корективи, наприклад замість ліквідації першого графіка популярного маршруту №5, пропонується скоротити графік третього. Скорочуються також до 1 вересня маршрути № 2/3, № 6, № 81/1, що проходять через віддалені мікрорайони Олександрії.

Нагадаємо, що Олександрійський міськрайонний суд прийняв ухвалу, відповідно до якої встановлення обмежень у пільгових перевезеннях мусять бути відмінені. В свою чергу міська влада оприлюднила свою відповідь на рішення суду у вигляді проекту рішення, що практично повністю дублює скасовані судом обмеження у пільгових перевезеннях.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар