Обласна рада віддавала в оренду приміщення у центрі міста по ціні 1 грн за м.кв.

220 грн. на місяць за 220 м.кв. у центрі міста – саме таку орендну плату вимагає ГО “Інформаційно-ресурсний центр” від обласної влади. Чи готова область і надалі надавати громадській організації таку знижку  – визначить сесія обласної ради.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції постійної депутатської комісії обласної ради, скликаної завдяки публікації в пресі. В цій публікації керівник громадської організації Ірина Жарова звинувачувала голову обласної ради Олександра Чорноіваненка у намірах віддати приміщення в оренду іншій організації. Журналісти видання заявили – приміщення віддають під ресторан.

Голова комісії обласної ради з питань власності, ефективного використання майна та приватизації Микола Корецький заявив, що голова обласної ради не має компетенції приймати одноосібно такі рішення. Більш того, оренда приміщення цією громадською організацією продовжена до 2016 року. Термін дії знижки було визначено сесією ради до 30.06.2014. Ціна оренди для цієї організації була символічною і становила 1 грн за квадратний метр площі. Рішення про подальше надання знижки приймається сесією обласної ради за поданням постійної комісії обласної ради з питань власності, ефективного використання майна та приватизації.

Корецький заявив, що публікація є неправдивою і є нічим іншим, як тиском на членів комісії і депутатський корпус. Знижки на орендну плату надаються у виключних випадках на період становлення організацій і не можуть діяти постійно, оскільки комунальні витрати на утримання таких приміщень є значними. Але не виключає, що знижку таку нададуть повторно – все залежить від результатів голосування депутатів за це питання. Стандартна орендна плата для таких приміщень визначається положенням кабміну і для приміщень  такої площі становить близько 6,5 тис. грн.

Керівник ГО “Інформаційно-ресурсний центр” Ірина Жарова заявила, що усі ГО області вимагають продовження дії знижки. Перша електронна звернулася до кількох обласних організацій області, проте вони не підтвердили свою участь у висуванні таких вимог.

Підставою для позитивних рекомендацій комісії може стати суттєва суспільна користь від діяльності громадської організації. Ірина Жарова заявила, що її організація впровадила проекти з встановлення візитівок біля архитектурних пам`яток міста, проведення чемпіонатів скейтерів та роллерів, допомогла в організації придбання інвалідних візків тощо.

Члени комісії прокоментували, що інші приміщення, які орендують громадські організації, мають значно менші площі – від 15 до 30 м.кв., яких цілком достатньо для їх функціонування. У «Інформаційно-ресурсному центрі” на постійній основі працюють три особи.

Для проведення ремонтних робіт в одному з приміщень за проханням “Інформаційно-ресурсного центру” минулого року було витрачено 275,9 тис. грн. з бюджету області, натомість вказана організація це приміщення досі не використовує за цільовим призначенням.

Також Жарова заявила присутнім на прес-конференції, що наразі відбувається комплексна перевірка діяльності організації правоохоронними органами, яку вона вважає неправомірною.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар