Кіровоградський військовий аеродром «Канатово» буде відроджено

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Заступник командувача повітряних сил ЗСУ з логістики – начальник логістики, генерал-лейтенант Володимир Шатов заявив, що військовий аеродром «Канатове» буде відроджено.

Як пише офіційний сайт облради, про це він повідомив під час візиту на аеродром сьогодні, 16 червня.

«Відродити «Канатове» для мене  справа честі, адже  10 років тому я проводжав звідси останні літаки», – зазначив Володимир Шатов.

За його словами, уже в жовтні аеродром повинен прийняти перші літаки, а для цього перш за все слід відновити злітно-посадкову смугу та центр управління польотами.

1606141002Першими, хто розпочне нову історію «Канатово» будуть військовослужбовці, які проходили службу в Джанкої Автономної Республіки Крим і не зрадили Україну, а після окупації переїхали служити на материк. Загалом на військовому аеродромі працюватиме близько 220 військовослужбовців.

У свою чергу ректор Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету Сергій Неділько пообіцяв військовим кадрову, консультаційну, технічну та будь-яку іншу допомогу академії.

З відновленням роботи аеродрому авіаторів привітали голова обласної ради Олександр Чорноіваненко і голова обласної державної адміністрації Олександр Петік, які взяли участь у церемонії підняття над «Канатово» державного прапору України в знак його відродження.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар