Битва ветеранських хорів у Кіровограді

Чотири ветеранських хори Кіровограда зустрілися сьогодні, 13 червня, в конкурсному змаганні аматорських колективів щоб визначити найкращих, які візьмуть участь у гала – концерті в Кіровоградській обласній філармонії у травні 2015 року на честь 70-річчя Великої Перемоги.

Повідомляє прес-служба Кіровоградської міської ради.

У відбірковому турі огляду – конкурсу взяли участь кращі з кращих колективів ветеранів війни, праці та дітей війни: народний аматорський хор “Ветеран” (керівник Вікторія Карпова), хоровий колектив “Діти війни” (керівник Анатолій Чечель), хоровий колектив “Вічний вогонь” (керівник Станіслав Табунченко) та хор “Патріот” (керівник Ганна Лозова).

– Організація такого конкурсу – це чудова можливість надати новий поштовх популяризації вокально – хорового мистецтва, виявити підтримку нашим кіровоградським ветеранам, покращити організацію їхнього дозвілля, створити умови розвитку їх творчих потенціалів, говорить заступник начальника відділу культури і туризму Неля Чорна.

За умовами конкурсу кожний колектив представив свою 20 – хвилинну програму на суд квалікфікованого журі, до якого увійшли як представники ветеранських організацій так і відомі в Кіровограді професійні музиканти, керівники і викладачі музичних шкіл обласного центру і Кіровоградського музичного училища. А виконання конкурсної програми оцінювалося за глибиною тематики, якістю художнього репертуару, оригінальністю інтерпретації, майстерністю виконання, якістю музичного супроводу та сценічною культурою.

Без сумніву, учасники конкурсу заслужили найвищої оцінки і їх виступи підтримувалися постійними і гучними оваціями а всі колективи залишили незабутні враження. Прекрасним і важливим для ветеранів стало те, що вони побачили – їх пісні, їх мистецтво потрібні людям.

Високе журі вирішило рекомендувати всі чотири кіровоградські хори ветеранів для участі у фінальному гала-концерті травня 2015 року. Бажаємо всім учасникам ще довго радувати своїми виступами кіровоградців і піднятися на нові вершини пісенного Олімпу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар