У Кіровограді шукають донорів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді стартує акція «Я врятую твоє життя», метою якої є поповнення всеукраїнської бази донорів. 

Як повідомила Першій електронній співорганізатор акції Ольга Ткаченко, дата проведення акції «Я врятую твоє життя» стане відома, коли буде зареєстровано як мінімум 50 донорів-добровольців.

На сьогодні підтвердили своє бажання здати кров 28 осіб. Основна кількість донорів долучилася до акції через віртуальне об’єднання «Донор Кировограда».

Проведення акції масової здачі крові ініціював донор зі стажем Ярослав Усатенко. «Нестабільна ситуація в країні потребує готовності до будь-якої ситуації, тому така акція актуальна як ніколи. До того ж чи не щоденно у соціальних мережах з’являються оголошення про терміновий пошук донорів. День масової здачі крові був проведений у багатьох містах України. Час Кіровограду приєднатися», – розповів Ярослав.

Процедура забору крові передбачає попередню перевірку крові донора на рівень гемоглобіну. Також лікар перевіряє температуру, тиск, визначає частоту і ритмічність пульсу, оглядає шкіру, проводить опитування.

Під час однієї здачі в контейнер для забору крові беруть 450 мл., а в пробірки для аналізів – близько 20 мл. крові. Всі предмети і матеріали, що безпосередньо контактують з кров’ю донора, є одноразовими, тому заразитися чимось під час донації неможливо.

Після процедури лікарі перевіряють стан донора, забезпечують умови відповідно відновлення. В станції переливання крові донору буде видано талон на комплексний обід та довідка встановленого зразка.

Здати кров може кожна повнолітня людина, яка не має протипоказань лікаря.

Записатись та дізнатись деталі можна за телефонами:
Ольга Ткаченко
099 441 39 14,
097 188 70 09

Ярослав Усатенко
095 440 44 21,
098 942 26 88

Поширити:

Залишити коментар:

коментар