Ветерани-підводники збирають гроші на пам’ятник Герою СРСР Фісановичу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді оголошено збір коштів на виготовлення памятника Герою Радянського Союзу підводнику Ізраілю Фісановичу, який планується встановити до 100-літнього ювілею видатного командира. 

Як повідомив Першій електронній голова Кіровоградської обласної організації ветеранів підводників Василь Гребенюк, ювілей видатного земляка святкуватимуть під час проедення в обласному центрі VIII Міжнародної конференції ветеранів підводників (25-27 вересня).

Пам’ятник Фісановичу передбачається встановити на аллеї перед дитячо-юнацькою спортивною школою олімпійського резерву.

За словами Гребенюка, макет пам’ятника у глині виготовив кіровоградський скульптор Віктор Френчко. На жаль, подальша робота (відливка скульптури з гіпсу, транспортування на завод до Львова та лиття з бронзи, на що є лише 1 місяць) гальмуються через певні фінасові труднощі.

За інформацією Василя Гребенюка, виготовлення самого погруддя коштує близько 190 тисяч гривень, ще 50 тисяч необхідно на розробку технічної документації і благоустрій місця встановлення пам’ятника. Якщо останні видатки передбачені у міському бюджеті і їх використання залежатиме від загального проходження коштів через органи казначейства, то доля вчасного виготовлення скульптури значною мірою залежатиме від допомоги людей, меценатів.

Усі небайдужі кіровоградці можуть допомогти, перерахувавши пожертви на створення пам’ятника Фісановичу за реквізитами: Розрахунковий рахунок №29244825509100 в ПАТ КБ “Приватбанк”, МФО 305299, ЄДРПОУ 14360570, для зарахування на карту № 5168742314260435.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар