Біженців з Донбасу в Кіровограді побільшало

За останню добу до міськради за допомогою звернулося ще п’ятеро жителів Донецької області.

Про це повідомив Першій електронній секретар Кіровоградської міської ради Іван Марковський.

Секретар міськради розповів: “До сьогодні до нас звернувся 61 біженець з Криму. Їх розмістили в готелі «Турист», «Київ», гуртожитку КНТУ. Усіх дітей влаштували в школи і садочки. Працевлаштування пропонували. Дехто вже мав можливість працевлаштуватись, інші, яким ми запропонували допомогу в цьому питанні, до нас більше не зверталися.

Але зараз більшає кількість біженців з Донецької та Луганської області. До сьогодні ми розташували 5 сімей, це 15 чоловік. Одну сім’ю ми поселили, її прийняли до себе волонтери, 4 цього не потребують чи ще роздумують  – більшість переселенців  їде до родичів чи знайомих і тимчасово влаштовуються у них.

З Донецьку ще п’ятеро звернулося вже сьогодні. Їм організовують місце тимчасового приживання, соціальні служби займаються влаштуванням дітей в дитячі садочки і школи.  Постійного житла місто надати просто не може – коштів на будівництво нового житла немає, це питання може вирішити виключно Кабінет міністрів. І вільних квартир в підпорядкуванні міськради теж немає”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар