Петро Порошенко склав присягу Президента України (ФОТО)

Сьогодні Петро Порошенко прийняв присягу Президента України. Церемонія інавгурація розпочалася у Верховній Раді. В Україну приїхали офіційні делегації з понад 50 країн світу.

Стоячи за трибуною Верховної Ради Порошенко, зачитав текст присяги Президента України. Після цього він скріпив своїм підписом текст присяги та зайняв місце Президента у залі Верховної Ради. Голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський вручив Порошенку посвідчення Президента.

Президент України Петро Порошенко, виступаючи у ВР, заявив, що розпочне свою роботу з пропозиції мирного плану. Він зазначив, що готовий оголосити дострокові місцеві вибори на Донбасі та пообіцяв приїхати на схід з миром. Він також наполегливо закликав усіх, хто незаконно взяв у руки зброю, скласти її. “У відповідь гарантую, по-перше, звільнення від кримінальної відповідальності тих, на чиїх руках немає крові українських воїнів і мирних людей, і тих, хто непричетний до фінансування тероризму”, – підкреслив президент.

25 травня в Україні відбулися вибори Президента України, за результатами яких Петро Порошенко набрав 54,7% голосів. Порошенко став п’ятим Президентом України.

Фото: Леся Оробець / facebook.com

Поширити:

Залишити коментар:

коментар