Новий мер Бобринця таки приступив до виконання обов’язків (ФОТО)

Проти оголошення Леоніда Кравченка міським головою Бобринця виступили жителі громади Бобринця та Компаніївки сьогодні перед сесією міської ради. З протилежного боку більш численний мітинг підтримував новообраного голову.

Більше сотні прихильників Леоніда Кравченка прийшли з плакатами “Кравченко – усім мерам – мер!”, “Довіра демократичним виборам міського голови!”.

З півсотні противників – з саморобною сценою та активом із шести-семи чоловік, які почергово брали слово.

Депутат обласної ради Зоя Секрет та депутати міськради Світлана Сорока, Наталія Горецька, Валентина Яриш, Ліна Іщенко заявили про зловживання Л.Кравченком на посадах мера, згодом голови РДА, за часів керівництва міськрадою Анатолія Могиленка (за їх словами, все одно всім керував Кравченко).  Виступи проходили під постійні крики протилежної сторони: “Ганьба!”, “Брехня!”, “Комуністів геть!”. Не менш голосно опоненти кричали “Кравченка геть!”.

Майдан спробував примирити активіст Віктор Сакалош. За його словами, ніхто не зібрався тут ділити громаду на лівих і правих, мова йде про необхідність контролю над владою. Пропозиція обрати наглядову раду цього Майдану з п’яти чоловік підтримки серед лояльної до нового мера більшості присутніх не знайшла.

Зрештою люди підходили, аби виступити на сцені на і захист Кравченка. Однак слова їм не надали. Як не дали слова й самому Леоніду Кравченку, який тільки встиг подякувати обом сторонам “за небайдужість до життя міста”. На запитання, чому йому не дають мікрофон,  одна з організаторок мітингу Зоя Секрет, колишній претендент на крісло мера,  заявила: “А ви готуйте свій мітинг і розказуйте, що хочете!”

На питання організаторам, чому не оскаржувались результати виборів у визначений законом термін і чому не були зафіксовані спостерігачами порушення під час голосування, якщо такі були на думку протестувальників, відповіді від організаторів журналіст Першої електронної не отримав.

Після того протистояння перенеслося в стіни міської ради Бобринця. Сама сесія почалася із запізненням – не зібралася відповідна кількість депутатів. Деякі з присутніх депутатів заявили, що на них чинився тиск з метою зриву сесії. Інші це заперечували. Врешті після третього поспіль перерахунку за заявою секретаря назбиралася необхідна кількість депутатів для того, щоб розпочалася сесія , – 16. Представники протилежного табору заявили, що реально є присутніми 11 чи 12 депутатів.

Після виступу голови виборчої комісії про встановлення результатів виборів Леоніда Кравченка було оголошено міським головою.

Зінаїда Пирля, “Честь хлібороба”, для Першої електронної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар