Кіровоградці знову їздитимуть за 2 грн.?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська міська рада задовольнила подання прокурора міста Кіровограда від 27.05.2014 р. про усунення порушень вимог законів України “Про автомобільний транспорт”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про захист економічної конкуренції”, причин та умов, що її створили.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, у своєму поданні прокурор вказав на ряд порушень, які були допущені при встановленні нового тарифу на проїзд в міському транспорті.

Зокрема, методикою визначення тарифу передбачається, що необхідно розраховувати вартість проїзду окремо для кожного маршруту, а натомість перевізники становили єдину ціну на всі напрямки. Також, за словами прокурора, більшість перевізників визначили ціну в три гривні, не врахувавши фактичних показників транспортної роботи на маршрутах.

Спираючись на ці та ще ряд порушень, прокурор вимагав скасування рішення виконкому міськради від 29. 04. 2014 № 232 “Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кіровограда”.

Сесія міськради задовольнила вимогу прокуратури, проте залишається питання, чи відновить це статус-кво і чи призведе до негайного здешевлення вартості проїзду в міському транспорті?

Як пояснив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Віктор Зубченко, з перевізниками вже укладено ряд угод на надання послуг перевезення за новим тарифом, які не так просто скасувати. За його словами, перевізники можуть добровільно повернути ціну на проїзд у 2 грн. або ж питання розірвання укладених угод доведеться вирішувати у судовому порядку. Такої ж позиції дотримується і начальник юридичного управління міської ради Олег Колюка.

Натомість, на думку депутатів від ВО «Батьківщина», відміна рішення міськвиконкому має автоматично скасувати підвищення вартості проїзду і повернути кіровоградцям двохгривенний тариф.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар