На Кіровоградщині зловмисники продавали під виглядом елітних матеріалів звичайне насіння соняшнику (ФОТО)

Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області припинили незаконну діяльність двох приватних підприємців, які пакували та реалізовували під виглядом елітних посівних матеріалів звичайне насіння соняшнику. 

Про це Першій електронній повідомили у СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

За такі дії зловмисникам загрожує відповідальність у вигляді штрафних санкцій на суму, що становить 15 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, які вони сплатять на користь держави. Орієнтовна сума збитків, завдана правовласникам знаку та товарів, – обійдеться підприємцям у два з половиною мільйони гривень.

Обидва дистриб’ютори разом працювали у компанії однієї з відомих торгових марок, яка займається виготовленням та продажем елітних посівних матеріалів. Однак офіційних прибутків виявилося жителям Ульяновського району замало. Для того, аби значно збільшити свої матеріальні статки, 55-річний чоловік разом з 53-річним «колегою» по бізнесу, вирішили організувати власне виробництво, щоправда, обрали торгові марки конкурентів компанії, на яку офіційно працювали.
Для облаштування свого цеху з підпільного виробництва багато витрачатися не довелось. У нагоді стали звичайні бетономішалки, дешевий барвник, недороге і не дуже якісне насіння та мішки з написами відомих торгових марок.

Готова фальсифікована продукція реалізовувалася через оголошення або ж просто безпосередньо випадковим сільськогосподарським підприємствам, які були зовсім не проти придбати начебто якісний посівний матеріал за дуже прийнятною ціною – всього за 450 гривень, замість оголошених брендом 2 тисяч за 25 кілограмів.

Внаслідок такої «торгової діяльності» в період посівних робіт спритникам вдавалося кілька місяців поспіль отримувати надприбутки у сумі по кілька десятків тисяч гривень.

Однак вигідному бізнесу завадили правоохоронці.
– У ході обшуків та контрольованих закупівель у зловмисників було вилучено більше 300 мішків готової продукції, понад тисячу порожніх мішків з маркування відомих торгових марок, 7 одиниць обладнання для виготовлення та пакування посівного матеріалу, 2 одиниці поліграфічного обладнання для маркування продукції та виготовлення голографічних захисних елементів, – розповідає начальник управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Кіровоградській області Петро Довгий.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною третьою статті 229 Кримінального кодексу України «Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування і кваліфікованого зазначення походження товару». Триває слідство.

Фото з сайту mvs.gov.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар