Прокуратура оскаржує звільнення з-під варти колишнього прокурора Голованівського району

Прокуратура області не погоджується з ухвалою Ленінського районного суду м. Кіровограда згідно якої 26 травня колишнього прокурора Голованівського району звільнено від призначеного покарання.

Зокрема, ухвалою суду засудженого звільнено від призначеного покарання за ч. 3 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 70 (призначення покарання за сукупністю злочинів) Кримінального кодексу України у виді 6 років 2 місяців позбавлення волі у зв’язку із декриміналізацією діяння.

Своє рішення суд мотивував тим, що набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо імплементації до національного законодавства положень ст. 19 Конвенції ООН проти корупції», яким внесено зміни, зокрема у ст. 364 КК України, а саме виключено частину 3, згідно якої підлягали кваліфікації дії, передбачені ч. 1 та 2 цієї статті, якщо вони вчинені працівником правоохоронного органу.

На даний час, прокуратура області оскаржує вказане рішення у апеляційній інстанції.

Нагадаємо, вказану особу засуджено у 2013 році Ленінським районним судом до 6 років 2 місяців позбавлення волі. Цим же вироком поглинуто покарання у виді 6 років ув’язнення призначене йому ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ за ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар