Окупанти продовжують порушувати режим тиші на Донбасі

© mediarnbo.org

Ситуація на лінії зіткнення залишається без змін. Бойовики російсько-окупаційних військ продовжують активно порушувати режим тиші, та ведуть вогонь по оборонних позиціях військовослужбовців Збройних Сил України. Загалом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 32 обстріли оборонних укріплень Збройних Сил України. 30 з них визначені як прицільні.

Наші військові, з метою запобігання втрат особового складу, 13 разів були змушені відкривати адекватний вогонь у відповідь застосовуючи штатну стрілецьку зброю.

Унаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ жодний захисник України не був поранений та травмований, повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Окупанти здійснили 5 прицільних обстрілів наших опорних пунктів.

Після 10:00 ворог випустив 4 міни з мінометів калібру 82 мм по оборонцях Новолуганського. Пізніше, противник тричі вів вогонь по опорних пунктах наших захисників в районі Луганського, застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та озброєння БМП. Також з кулемети та стрілецьку зброю ворог застосував по нашим військовим поблизу Зайцевого.

Донецький напрямок

Вже декілька днів поспіль є епіцентром бойової активності російсько-окупаційних військ. Тут протягом минулої доби зафіксовано 27 ворожих обстрілів, з яких 25 визначено як прицільні.

Свідомо порушуючи режим припинення вогню, окупанти застосовували по оборонних позиціях наших захисників гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, вели вогонь з озброєння БМП.

Ворожу активність зафіксовано в районі Авдіївки, Опитного, Павлополя, Новотроїцького, Лебединського, Старогнатівки, Кам’янки, Талаківки, Мар’їнки, Гнутового, Широкиного, Пісків, шахти Бутівка та Водяного. Також поблизу Новотроїцького та Старогнатівки зафіксовано ведення вогню ворожими снайперами.

Повідомлення Прес-центру Штабу АТО

Бойовики російсько-окупаційних військ вчергове зривають розведення сил і засобів сторін поблизу Станиці Луганської. Зокрема, як повідомлялося, близько опівночі 26 березня окупанти відкривали провокаційний вогонь по українським позиціям поблизу населеного пункту Станиця Луганська, аби вкотре уникнути розведення сил і засобів.

Про зазначене українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін поінформувала Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Зі свого боку підрозділи ЗС України чітко дотримуються Мінських домовленостей й не реагують на цій ділянці оборони на провокації з боку бойовиків окупаційної адміністрації РФ.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування продовжує формування мобілізаційного резерву для комплектування особовим складом частин і з’єднань т.зв. 1 та 2 АК російсько-окупаційних військ за рахунок населення тимчасово окупованих територій сходу України.

З 28 березня ц.р. на базі ряду частин і з’єднань російських окупаційних військ розпочато черговий етап підготовки т.зв. «резервістів». Водночас, серед населення тимчасово окупованих територій суттєво підвищився рівень негативного ставлення до проведення окупантами будь-яких заходів, пов’язаних з т.зв. «мобілізацією». Спостерігається масове ухилення населення від участі у мобілізаційних заходах, які організовуються окупаційною адміністрацією РФ. Зокрема, місцеві мешканці, які підлягають т.зв. «мобілізації», намагаються уникнути участі у цих зборах, у т.ч. шляхом виїзду за межі тимчасово окупованої території, звільнення з роботи і зміни місця проживання без реєстрації за новою адресою, надання до т.зв. «військоматів» довідок про хворобу тощо.

У зв’язку з цим російським окупаційним командуванням передбачені превентивні заходи щодо недопущення самовільного залишення місць проведення зборів їх учасниками, у т.ч. здійснюється посилене патрулювання місць перебування т.зв. «резервістів» бойовиками підрозділів окупаційних військ та співробітниками т.зв. «республіканських міністерств державної безпеки».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар