З 2 червня у Кіровограді відкриваються пришкільні табори

З 2 червня по 20 червня 40 кіровоградських навчальних закладів прийматимуть учнів до пришкільних таборів з денним перебуванням. Відпочити матимуть змогу до шести тисяч школярів.

Як повідомила Першій електронній спеціаліст управління освіти міської ради Євгенія Силантьєва, дітлахам будуть створені всі умови для змістовного відпочинку: організовуватимуться різноманітні екскурсії, подорожі, масові спортивні і розважальні заходи.

Беззаперечною перевагою таких таборів, відзначила Євгенія Силантьєва, є те, що діти будуть під постійним доглядом педагогів та вихователів. Вартість харчування в таборах складатиме 11 гривень на день. Якщо діти відпочиватимуть у профільних загонах мовного, естетичного та хореографічного напрямків, то для них харчування буде майже вдвічі дешевшим – шість гривень. Пільгові категорії дітей будуть звільнені від такої плати, для чого у міському бюджеті передбачено 185,1 тисяч гривень.

Альтернативою шкільним таборам стануть класичні табори відпочинку на території області та за її межами. Як повідомила головний спеціаліст відділу сім’ї та молоді Марина Байрамова, цього року діти – сироти, діти прийомних сімей, діти з багатодітних, малозабезпечених родин та діти інших пільгових категорій мають можливість безкоштовного оздоровлення, а учні – відмінники і талановиті діти мають право придбати путівки, ціною 20% від їх вартості в табір “Молода гвардія” (за кошти державного бюджету), “Бригантина”, “Дружба”, “Лісова пісня”, “Світанок” (обласний бюджет) та “Жовтень” у селищі Бірки за кошти міського бюджету.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар