На Кіровоградщині буде реалізовуватись програма «Ромед 2»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Представники Ради Європи спільно з Міністерством соціальної політики України та Міжнародною благодійною організацією «Ромський жіночий фонд «Чіріклі» обговорюли аспекти приєднання України до програми «РОМЕД2» та обрали для її реалізації п’ять областей України.

Як повідомили Першій електронній в прес-службі міськради, до пілотних областей ввійшли Кіровоградська, Одеська, Закарпатська, Харківська і Київська.

На зустрічі були присутні 60 учасників з різних міст України, серед них Лариса Коделянська, представник Ради Європи; Маркос Андраде, менеджер програми РОМЕД; представники міністерств України, обласних та місцевих органів влади, ромські посередники.

«Органи місцевої влади відіграють вирішальну роль у забезпеченні реального поліпшення життя ромських громад через впровадження заходів в таких ключових напрямках, як освіта, житло, зайнятість, охорона здоров’я та соціальні послуги. Дані напрямки були визнані Європейською комісією, Радою Європи та іншими зацікавленими сторонами, в тому числі органами місцевої влади. Усвідомлюючи, що реалізація відповідних заходів може бути інколи проблемною для місцевої громади, Європейська комісія та Рада Європи прагне надавати допомогу органам місцевої влади у цьому процесі через впровадження програми РОМЕД2», – зазначив менеджер програми РОМЕД Марком Андраде.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар