Доба у зоні АТО: окупанти збільшили інтенсивність мінометних обстрілів

© 112.ua

Минула доба на лінії зіткнення в районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей відзначилася збільшенням кількості випущених бойовиками російсько-окупаційних військ мінометних снарядів в бік захисників України. Двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Загалом минулої доби зафіксовано 5 прицільних ворожих обстріли. При цьому бойовики російсько-окупаційних військ випустили в бік оборонних позицій захисників України 58 снарядів з мінометів калібрів 120 та 82 мм. Захисники України тричі відкривали вогонь у відповідь із не забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Внаслідок ворожих обстрілів 3 лютого двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Наших захисників було евакуйовано до медичних закладів, де їм надається кваліфікована спеціалізована допомога. Стан здоров’я одного військовослужбовця – задовільний, ще одного нашого захисника – важкий.

Повідомлення Прес-центру Штабу АТО

2 лютого, після 13:00 із напрямку тимчасово-окупованої Ясинуватої російсько-окупаційні війська розпочали провокативний обстріл позицій сил Антитерористичної операції поблизу Авдіївки.

Під час цього обстрілу противником було здійснено черговий акт залякування представників патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який на той час проводив моніторинг поточної ситуації за два кілометри на схід від лінії зіткнення.

Штаб АТО наголошує на тому, що такі деструктивні дії представників російсько-окупаційних військ вже давно стали нормою їхньої поведінки відносного міжнародних спостерігачів та свідчать про небажання дотримання будь-яких угод.

Луганський напрямок

Противник здійснив 3 прицільні обстріли оборонних позицій військовослужбовців ЗС України.

Ворожа активність спостерігалася з близько 16-ї, майже одночасно протягом майже двох годин в районі н.п. Лозове, Луганське, Зайцеве. Тут окупанти застосовували по наших позиціях гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Окрім цього, поблизу Луганського зафіксовано ворожі обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм, з яких противник випустив 23 снаряди. Також окупанти вели вогонь з озброєння БМП та спареної зенітної установки ЗУ-23-2.

Захисники України адекватно вгамовували ворожі амбіції, застосовуючи у відповідь не заборонене Мінськими угодами озброєння.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби відбулося 2 прицільних ворожі обстріли позицій українських військовослужбовців поблизу Авдіївки та Новотроїцького.

Після 11:00, протягом години, бойовики російсько-окупаційних військ випустили в бік оборонців Авдіївки 25 снарядів з мінометів калібру 82 мм. Вже вночі, після 23:00 зафіксовано ворожі обстріли з мінометів калібру 82 мм, по захисниках Новотроїцького, де противник випустив 10 снарядів цього калібру.

З огляду на те, що ці мінометні обстріли були прицільними, з метою збереження життя і здоров’я особового складу, наші захисники, вогонь у відповідь не відкривали.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар