Журналіст з Кіровограда, який змінив журнал «Forbes», виступив у КДПУ

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Колись студент КДПУ, а зараз відомий журналіст, за спиною якого робота на телеканалі «Інтер» керівництво відділом розслідувань журналу «Forbes», зустрівся з майбутніми журналістами 23 травня.

На відкритій лекції Олександр розповів про свій проект «Платформа», роботу з документами Межигір’я, поділився власною історією успіху та показав студентам що таке якісне журналістське розслідування. Одне з його розслідувань фактично змінило історію сучасної журналістики.

Як розповів Акименко, у підготовці матеріалу «Расследование: Газовый король всея Украины» для України відкрилось, до цього ніде не відоме, ім’я бізнесмена Сергія Курченка. Олександр процитував слова підприємця, які він сказав перед інтерв’ю: «Александр, давайте Вы не будете делать так, что нам придется собирать жен, детей и улетать из страны».

Проте розслідування продовжилось і через певний час після публікації його на сайті forbes.ua стало відомо, що в Українського медіа холдингу, якому підпорядковані кілька десятків видань, зокрема журнал «Forbes», змінюється власник. І стає ним ніхто інший як Сергій Курченко.

Результатами зміни власника (що були спричинені оприлюденням журналістського розслідування Олександра Акименка) стали: редакція журналу «Forbes» булла змінена на 90%, «Кореспондент.net» – 80%, у виданні «Кореспондент» редакційний склад був замінений повністю.

«Ділова преса вмерла – ми вмить перетворилися на Таджикістан» – коментує ситуацію Олександр Акименко.

Нагадаємо, Перша електронна публікувала ексклюзивне ентерв’ю з Олександром Акименком про його журналістську діяльність в Межигір’ї.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар