В Олександрії головного лікаря звільнили за національний прапор?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Головний лікар Центральної міської лікарні Оксана Перевозніченко звільнена з займаної посади міським головою Степаном Цапюком за одноразове грубе порушення. 

Як повідомила Першій електронній екс-головний лікар Оксана Перевозінченко, таке розпорядження мер підписав 21 травня.

Підставою для звільнення є недоотримання бюджетом коштів у розмірі 243,7 тисячі гривень за надання медичних послуг жителям інших, ніж Олександрія, міст України. Розпорядження обґрунтоване висновком міського підрозділу фінансової інспекції.

Оксана Перевозніченко вважає підставу її звільнення, прикриттям для здійснення помсти з боку міського голови Степана Цапюка та першого заступника мера Людмили Давиденко з політичних мотивів.

«Відповідно до норм українського законодавства і зокрема Конституції України, громадяни мають право на отримання медичної допомоги без різниці у тому, де вони зареєстровані, саме тому лікарня надавала допомогу людям з інших міст», – коментує екс-головлікар

Оксана Перевозніченко підкреслює, після того, як пролунав заклик до демонстрації єдності, 10 березня 2014 року на приміщенні адміністрації лікарні вивісили національний прапор. Таку дію міські можновладці, в тому числі мер та його перший заступник, сприйняли як виклик владі, здійснювали тиск і неодноразово вказували на те, що головний лікар «мабуть, очікує прихід нової влади».

Звернення на урядову лінію працівників лікарні щодо погроз і тиску, додало напруги у відносинах і завершилось, на думку колишнього головного лікаря, розпорядженням про її звільнення.

Це розпорядження О. Перевозніченко має намір оскаржити у суді. Нині вона зареєстрована в міськрайонному Центрі зайнятості, як безробітна.

Довідка. Оксана Перевозніченко призначена на посаду головного лікаря міської лікарні у 2010 році, після звільнення з цієї посади Віктора Приходька. В.Приходьку нинішня міська влада теж закидала політичну зангажованість. У 2011 році Приходько виграв судовий процес та отримав 120 тисяч гривень компенсації з міського бюджету за незаконне звільнення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар