Бобринецькі судді «судитимуть» свого колегу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Голова районної громадської організації “Бобринецька народна громада” Микола Дикусар звернувся з відкритим листом до голови Бобринецького районного суду Ірини Адаменко з проханням “дати моральну та етичну оцінку судді Бобринецького суду”.

У відкритому зверненні Микола Дикусар вказує зокрема на те, що суддя відкрила адміністративну справу, викликала на допит свідків похилого віку, призначивши судове засідання на 11 годину дня.

З невідомих причин засідання розпочалося об 11.48. “Допит свідків тривав близько півтори години, люди похилого віку сильно перехвилювалися, зморилися, суддя зробила перерву на годину, при цьому свідки та позивач не могли вже витерпіти такої наруги, так як знаходилися в приміщенні суду близько трьох годин та з підвищеним тиском розійшлися по домівках. Суддя винесла ухвалу, в якій зазначила про закриття справи, оскільки, на її думку, дана справа не підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства”, – йдеться у зверненні Миколи Дикусара.

“Бобринецька народна громада” обговорила цю ситуацію і вимагає пояснень, чому суддя відкрила справу, допитувала людей похилого, якщо врешті-решт винесла ухвалу про її закриття.

Законність ухвали буде розглянуто в Дніпропетровському апеляційному суді. Моральну та етичну сторону, вважає Микола Дикусар, повинен оцінити колектив суду. Отож, вперше за весь час свого існування в Бобринецькому районному суді збори розглядатимуть поведінку колеги.

У відповіді на звернення за підписом голови Бобринецького районного суду Ірини Адаменко йдеться: “Щодо моральної та етичної поведінки суддів під час вчинення правосуддя, то в цій частині Ваше звернення буде обговорено на зборах суддів”.

Засідання відбудеться 26 травня та буде відкритим.

Зінаїда Пирля, «Честь хлібороба» спеціально для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар