Кіровоградщина й надалі безкоштовно отримуватиме ліки від гіпертонії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Пілотний проект протидії гіпертонії буде продовжений та доповнений новими лікарськими засобами.

У цьому запевнив головний позаштатний терапевт МОЗ України Василь Нетяженко під час прес-конференції в Міністерстві охорони здоров’я України.

За його словами, на продовження реалізації Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою у 2014 році держава запланувала виділити понад 135 млн. грн. й наразі відповідні документи проходять юридичні процедури. Він також повідомив, що завдяки впровадженню в практику референтного ціноутворення, відсоток звернень хворих на гіпертонічну хворобу до лікарів зріс до 75%, із них 44,4% отримували антигіпертензивні лікарські засоби впродовж 3-х місяців, а до проекту — лише 15% хворих.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я міської ради Оксани Макарук, у 2013 році в рамках реалізації Пілотного проекту в місті Кіровограді 41 тис.704 осіб отримали 48 тис.976 рецептів на лікарські засоби від гіпертонії на загальну суму відшкодування 1 млн. 123тис.грн. У 2014 році міському бюджету виділено субвенцію із державного бюджету на реалізацію даного Пілотного проекту у сумі 860 тис. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар