На Світловодському ринку вибухнув міжнаціональний конфлікт

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора ввечері у Світловодську підприємці торгівельної ділянки КП «Комбінат комунальних послуг», більш відомої, як ринок «Світанок», провели акцію протесту, через високі тарифи і сусідство з вірменськими підприємцями.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, вислухати протестувальників прибув міський голова Юрій Котенко.

Як розповіла Котенку представник протестувальників Ганна Коптєва (голова ГО «Надія»), майже рік тому на ринку сталося підвищення плати за місце з 1,5 до 2,3 грн./кв. м. Натомість керівництво ККП обіцяло провести реконструкцію ринку і надати підприємцям ринку статусу спів-інвесторів. Але жодної з обіцянок виконано не було.

Окрім того, нещодавно на розгляд виконкому внесено статутні зміни, згідно яких «Світанок» переходить з підпорядкування ККП до міського управління економіки. «Але ж згідно чинного законодавства держструктурам забороняється займатися підприємницькою діяльністю, – зазначає Коптєва. – До речі, на ринку вже активно обживається наближена до міських властей група підприємців-вірмен, які без особливого напруження збудували на ринку кілька своїх павільйонів і проявляють активність у скупівлі там вже існуючих торговельних площ. Відтак, у нас є всі підстави підозрювати змову міської влади з цими вірменами з метою витіснення нас із ринку», – підсумувала Коптєва.

Перемовини підприємців ринку із мером Котенком продовжаться сьогодні ввечері.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар