Поблизу Троїцького противник випустив 35 мінометних снарядів калібру 82 мм

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, близько 16:20 противник відкрив неприцільний вогонь з мінометів у бік позицій Збройних Сил України поблизу н.п. Троїцьке, що на Луганщині. Упродовж години ворогом було випущено 35 мінометних снарядів калібру 82 мм.

Інформує ІАЦ РНБО.

У зв’язку з тим, що зазначений обстріл не становив загрози життю наших військовослужбовців і проводився з метою викликати вогонь у відповідь, підрозділи Збройних Сил України на зазначену провокацію з боку противника не відповідали. Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник здійснив 14 обстрілів позицій Збройних Сил України. У переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

Внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає. Один український військовослужбовець зазнав поранення та був оперативно доставлений до Військово-медичного клінічного центру у Харкові. Зараз йому надається необхідна медична допомога.

Луганський напрямок

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, після 14 години бойовики вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по наших опорних пунктах поблизу Новозванівки, Кримського та Новоолександрівки. В одному з випадків українським військовослужбовцям довелося заспокоїти противника вогнем у відповідь з великокаліберного кулемету.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку ворог здійснював вогневі провокації 5 разів, в одному випадку застосовував вогонь мінометів.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська провели по одному обстрілу наших позицій поблизу шахти Бутівка, Авдіївки, Кам’янки та Верхньоторецького, при цьому застосовували гранатомети і стрілецьку зброю. У кожному разі українські військові відкривали вогонь у відповідь, використовуючи озброєння, не заборонене Мінськими угодами.

Приморський напрямок

Тут минулої доби незаконні збройні формування здійснили 5 прицільних обстрілів у бік наших позицій у районі Старогнатівки, Богданівки, Мар’їнки та Талаківки. Вогонь вівся з гранатометів та стрілецької зброї.

Практично на кожен із цих ворожих обстрілів українські військовослужбовці давали жорстку відповідь ворогу із гранатометів, великокаліберних кулеметів та легкої піхотної зброї.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Серед населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей продовжують зростати проукраїнські настрої та невдоволення діями російських окупаційних військ. У звʼязку з цим, противник збільшив кількість тренувань з приведення т.зв. підрозділів у вищу ступінь бойової готовності, з обов’язковим відпрацюванням таких елементів, як: «Відбиття нападу на військове містечко диверсійних груп за підтримки місцевого населення» та «Організація кругової оборони». Крім того, внаслідок збільшення кількості випадків побиття місцевим населенням російських військовослужбовців, обмежено звільнення особового складу.

Робота груп цивільно-військового співробітництва

У районі проведення Антитерористичної операції офіцери Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ» доставили українським підрозділам на передову яблука, овочі, домашню консервацію, макаронні вироби та крупи, передані Громадським об’єднанням «Схід та Захід єдині» з Тернопільщини.

Група цивільно-військового співробітництва «Бердянське» доправила мешканцям н.п. Піонерське 100 кг продуктів харчування та понад 300 кг теплого одягу, зібраних Християнською службою порятунку.

Також військовослужбовці зустріли і супроводили великогабаритну техніку з будівельними матеріалами для будівництва житла місцевим мешканцям н.п. Бердянське, домівки яких були зруйновані внаслідок обстрілів незаконними збройними формуваннями.

Крім того, спільно з органами місцевої влади н.п. Лебединське офіцери групи організували супровід ремонтної бригади і техніки для ремонту автомобільної дороги Сопине – Бердянське.

У підсумку це дало змогу відремонтувати близько двох кілометрів дороги, яка на цей час є головним шляхом сполучення між цими населеними пунктами.

Тим часом у селищі Виноградне військовослужбовці провели заняття з учнями старших класів за темою «Сучасні зразки озброєння на полі бою», а офіцери групи цивільно-військового співробітництва «Світлодарськ» доставили школам та дитсадкам н.п. Луганське та Новолуганське  200 кг борошна та передали місцевим мешканцям 100 кг борошна та 200 кг продуктових наборів від запорізького благодійного фонду «Мир твоєму дому».

Також військовослужбовці передали дітям-інвалідам, які перебувають під опікою громадської організації «Діти військового та трудового фронту», 3 ящики печива, 7 упаковок джему та згущеного молока.

У Центрі розмінування Збройних Сил України українські військові сапери провели навчальний курс для військовослужбовців Збройних сил Республіки Естонія

Українські інструктори поділилися з прибалтійськими колегами досвідом знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям в районі проведення АТО.

Також інструктори Центру розмінування ознайомили естонських військовослужбовців з навчально-матеріальною базою Центру, системою підготовки українських військових саперів, водолазів, кінологів та розрахунків мінно-розшукової служби.


Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар