Міський голова: третя спроба відставки (відео, фото)

Міський голова Кіровограда Олександр Саінсус написав заяву про відставку.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції, повідомив кореспондент Першої електронної.

Як зазначив міський голова, він прийняв для себе рішення подати у відставку з огляду на події, які відбуваються протягом останнього часу у міській раді. Це вже третя спроба Олександра Саінсуса піти у відставку – 22 лютого подавав заяву, 28 квітня писав заяву, але не подав на розгляд депутатів, бо думав, що знайде порозуміння з депутатами.

Приводом для написання заяви стало рішення на останній сесії міської ради про внесення змін до регламенту, яке, на думку Олександа Саінсуса було прийняте з порушенням чинного законодавства.

Нагадаємо, що депутати міської ради внесли зміни до регламенту, відповідно до якого кандидатури на посади заступників Кіровоградського міського голови можуть вносити депутатські групи та фракції, окремі депутати, міський голова, виконавчий комітет міськради та загальні збори громадян.

Міський голова отримав роз’яснення від Національного агентства України з питань державної служби, в якому чітко сказано, що висування заступників міського голови виключно прерогатива міського голови. Відповідно він наклав вето на рішення щодо внесення змін до регламенту, яке було прийнято на сесії у квітні 2014 року.

У той же час Олександр Саінсус зазначив, що відчуває відповідальність і готовий працювати в якості помічника. Заяву голови міського голови повинна розглянути сесія міськради 29 травня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар