Станіслав Березкін готовий захищати Кіровоград

Народний депутат України Станіслав Березкін підтримав звернення депутата міської ради Олександра Горбунова, який сьогодні поставив владі 50 запитань з приводу захисту Кіровограда від внутрішньої та зовнішньої загрози.

Про це говориться у відкритому зверненні Станіслава Березкіна до кіровоградців, текст якого є в розпорядженні Першої електронної газети.

Шановні кіровоградці!

Я звертаюся до вас одночасно і як народний депутат України, і як підприємець, але у першу чергу – як кіровоградець.

Дізнавшись про звернення депутата Горбунова, я вирішив взяти безпосередню участь в його обговоренні і теж звернутися до вас. Я повністю підтримую звернення Олександра Горбунова. Зазначу, що я неодноразово точково допомагав Збройним силам, які захищають кордони України. Але Кіровоград в будь-який момент може опинитися в небезпеці.

Кілька днів тому я радився з представниками підприємств. Наше спільне рішення наступне: ми хочемо надати допомогу міліції, СБУ та армії у підтримці порядку, а у випадку небезпеки – і в захисті міста.

Я запропонував працівникам Групи Креатив створити на базі трудових колективів робітничі і санітарні дружини. У цьому немає нічого новою: це старі, випробувані практикою форми самоорганізації громадян.

Я знаю, що працівники підприємств та члени їхніх родин підтримають цю пропозицію.

Створення робітничих дружин правопорядку, загонів громадянської оборони і санітарних дружин на базі підприємств – це найнадійніша централізована система самозахисту населення.

Усвідомлюючи небезпеку, яка нависла над Україною і над нашим Кіровоградом, я готовий фінансувати необхідні матеріальні засоби для робочих дружин: обмундирування, засоби захисту, транспорт, а при обов’язковій підтримці і під контролем МВС – навіть озброєння.

Вже зараз прошу міліцію взяти на себе контроль за видачею зброї – якщо наступить критичний момент.

Звертаюся до представників МВС області, СБУ та Збройних Сил: робітничим дружинам потрібне навчання. Прошу підтримати їх і навчити володіти зброєю та необхідними навичками самооборони. У вихідні дні члени робітничих дружин можуть присвятити 2-3 години такому навчанню. Я готовий взяти на себе матеріальний бік питання.

Я вважаю, що МВС вже найближчим часом має залучити робітничі дружини до спільного патрулювання міста в нічний час.

Звертаюся до усіх підприємців міста із закликом приєднатися до моєї ініціативи: навіть кілька бронежилетів, радіостанцій і укомплектованих санітарних сумок можуть стати вашим важливим внеском у захист Кіровограда та його жителів.

Ще одне важливе питання. Нині у Кіровограді фактично не існує єдиного штабу оборони міста. Такий штаб потрібно створити вже сьогодні. Він має бути військового зразка. Керівництво штабу – діючі офіцери силових структур. Працівники штабу мають працювати на постійній основі. Для цього у нас в місті є достатня кількість досвідчених офіцерів Збройних сил, міліції і СБУ. Саме єдиний штаб захисту міста має здійснювати координацію усіх сил та засобів оборони.

Ми не маємо права допустити провокацій внутрішнього ворога, як у Слов’янську чи Краматорську. Так само над Україною нависла зовнішня загроза. Ми маємо захистити свій Кіровоград, і я готовий взяти на себе частину відповідальності за це.

Народний депутат України Станіслав Березкін

Поширити:

Залишити коментар:

коментар