У Кіровограді постануть перед судом організатори «конверту»

Прокуратура області завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням п’ятьох осіб, які вчиняли злочини направлені на умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Обвинувальний акт скеровано до Ленінського районного суду Кіровограда для розгляду по суті.

Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє мешканців Кременчука, будучи організаторами злочинної групи, а також ще троє місцевих мешканців вчинили низку злочинів, направлених на умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Вказані особи розробили злочинний план, щодо придбання суб’єктів підприємницької діяльності не для здійснення підприємницької діяльності, а винятково з метою прикриття незаконної діяльності. Вона б полягала у наданні незаконних послуг реально діючим підприємствам за матеріальну винагороду в проведенні безтоварних операцій та незаконному переказі безготівкових грошових коштів в готівку, з використанням реєстраційних документів і розрахункових рахунків суб’єктів господарювання, які здійснювали фіктивну діяльність.

В результаті протиправної діяльності організованої групи державі спричинена шкода у вигляді ненадходження податку на додану вартість та податку на прибуток на загальну суму 2,7 млн. грн.

За матеріалами прес-служби прокуратури області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар