Проросійські бойовики застосували поблизу Зайцевого та Авдіївки гранатомети та кулемети

Фото: uacrisis.org

На Донецькому напрямку у зоні АТО минулої доби бойовики відкривали вогонь з гранатометів та кулеметів поблизу Зайцевого та Авдіївки.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Українські військові відкривали вогонь у відповідь на найбільш зухвалі збройні провокації».

Всього на цьому напрямку сталося 13 обстрілів з боку бойовиків.

На Луганському напрямку вчора українські військові зафіксували одну збройну провокацію. Ввечері бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї по Станиці Луганській.

На Маріупольському напрямку інтенсивність обстрілів з боку бойовиків зросла більше, ніж вдвічі, порівнюючи з позавчора. Незаконні збройні формування традиційно зосередили свою вогневу активність на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

«Вночі російсько-окупаційні війська здійснили обстріли Старогнатівки, Павлополя та Широкиного з гранатометів. Під час усіх інших епізодів порушення режиму тиші ворог застосовував виключно стрілецьку зброю», – підкреслив речник Міноборони з питань АТО.

Найбільш напружена ситуація вчора спостерігалась у Павлополі та Водяному, на які припало більше 60% обстрілів, здійснених бойовиками. Минулої доби на цьому напрямку українські військові зафіксували 21 випадок порушення режиму тиші.

За минулу добу внаслідок бойових дій українські військові втрат не понесли.

“Утой же час, вчора, 26 серпня, під час лікування у Харкові 1 військовослужбовець помер від поранень, які отримав 19 серпня поблизу Кримського”, – додав речник МОУ з питань АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар