При УМВС діє громада, про яку не знають громадяни

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора під час зустрічі начальника УМВС області Анатолія Вітюка з громадськими організаціями області присутні запропонували головному міліціонеру відновити громадську раду при УМВС.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, Вітюк з радістю погодився на пропозицію, але наголосив, що громадськість вже має доступ до справ МВС – днями за наказом міністра в раду кадрової комісії і в колегію було введено представників громадськості.

«Вчора громадськість зібралася і визначилася з кандидатами», – зазначив начальник УМВС в області. Як з’ясувалося, присутні на зустрічі ЗМІ та члени ГО навіть не здогадувалися про те, що вже прийняли відповідне рішення і делегували своїх представників для співпраці з правоохоронцями.

Ситуацію намагався роз’яснити голова координаційної ради ветеранської громадської організації полковник Іванов: «Це питання ми обговорили на кординаційній раді, до якої входить близько 30 громадських організацій. Порадившись з їх представниками, ми за їх рекомендаціями делегували до колегії УМВС полковника Віктора Холявко, а до атестаційної комісії полковника Дмитра Мицука (голова ради ветеранів МВС в області), полковника Сергія Шишкіна (керівник Народного ополчення Кіровоградщини), Ігора Ковтуненка (голова Кіровоградського осередку «Товариства українських офіцерів»), Ігора Козуба (голова обласної організації “Комітет Відновлення Історичної Справедливості”) та Миколу Джогана (керівник самооборони Майдану)».

Тож питання про учать громадськості в ГО при УМВС нібито вирішила сама громадськість, до того ж дуже відкрито і прозоро. «Ми кілька днів ці питання обговорювали. Інших кандидатур нам не запропонували, тож вчора (6 травня, ред.) ми подали списки начальнику УМВС. Ми ні від кого не ховалися і робили все відкрито», – наголосив Іванов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар