Проросійські бойовики випустили у Мар’їнці понад 20 мін

Фото: uacrisis.org

Учора одразу після опівночі у Мар’їнці почався потужний мінометний обстріл, під час якого по населеному пункту випустили понад 20 мін.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Обстріл тривав лише 15 хвилин, але при цьому було випущено не менше 20 мін».

На Луганському напрямку минулої доби основні бойові дії розгорнулися у Попаснянському районі. Незаконні збройні формування застосовували міномети та легке озброєння. Українські війська відкривали вогонь у відповідь. Бойовики декілька разів відкривали вогонь у Станично-Луганському районі та біля Кримського. Всього на цьому напрямку українські військові зафіксували 7 випадків порушення режиму тиші з боку бойовиків, 4 з яких – із використанням важкого озброєння.

На Донецькому напрямку тривають регулярні обстріли з боку бойовиків на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка».

«Епізодично ворог застосовував міномети. Вчора вогонь з боку противника вівся зі східного та південного напрямків», – зазначив Олександр Мотузяник.

Окрім цього, бойовики застосовували міномети у районі Світлодарської дуги та Зацевого. Всього на цьому напрямку бойовики здійснили 11 обстрілів, чотири з яких – із використанням важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку минулої доби бойовики відкривали вогонь не тільки в Мар’їнці. Одночасно у Гнтовому, Водяному, Талаківці НЗФ відкрили вогонь зі 122-мм гармат. Стрільба велася одразу з трьох майданчиків із короткими паузами. Протягом чотирьох годин по українських позиціях було випущено понад 50 снарядів. На трьох інших позиціях Маріупольського напрямку протягом дня також відублося по одному обстрілу з боку НЗФ, вони застосували легке озброєння. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 10 обстрілів з боку бойовиків, 7 з яких – із використанням важкого озброєння.

Минулої доби внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 4 – отримали поранення та травми.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар