Минулої доби окупанти на Донбасі гатили з гармат, мінометів, танків та гарнатометів. Загиблих серед українських військових немає

Минулої доби на Донбасі окупанти обстрілювали українські позиції на всіх напрямках. Гатили з артилерії, гармат, мінометів, танків, гарнатометів та легкого озброєння. На 10 найдошкульніших ворожих обстрілів на Донецькому напрямку українські війська відкривали вогонь у відповідь.
За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець дістав поранення внаслідок ворожого обстрілу на бахмутській трасі.

Такі факти розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє ІАЦ РНБО.

Донецький напрямок

Найтривожнішою ситуація залишається в Авдіївці. Тут бойовики продовжили обстрілювати наші укріплення з самого початку доби, спершу – з легкого озброєння. Далі обстріли інтенсифікувалися, а калібр став більшим. З другої години ночі до самого світанку бойовики проводили обстріли з мінометів, відкривали вогонь з танків та бронетехніки. Після цього спокійно було до 17-ї години, коли ворожі обстріли Авдіївки знову поновилися. Втім, важке озброєння, за винятком 7 мінометних мін, випущених бойовиками по авдіївській промзоні, до самого кінця доби противник не застосовував. У сусідній з Авдіївкою Кам’янці вчора відбувся один двохгодинний обстріл після 20-ї години.

Неспокійно вчора було і нашим оборонцям на світлодарській дузі. Поблизу Новолуганського бойовики порушили перемир’я тричі. Обстріли тривали до півгодини кожний. Під час вранішнього та вечірнього порушень режиму тиші бойовики активно застосовували міномети.

На горлівському периметрі сили окупанта відкривали вогонь виключно з легкого озброєння, обстрілявши Зайцеве з автоматичної стрілецької зброї, а Верхньоторецьке – з гранатометів різних систем та кулеметів. У самому селищі Зайцеве під ворожий обстріл знову потрапили оселі мирних мешканців. На щастя, ніхто при цьому не постраждав.

Також двічі противник порушив перемир’я поблизу Донецького аеропорту – в обід та під час заходу сонця. У обох випадках бандформування застосували міномети, випустивши сумарно понад 20 мін.

Таки чином, вчора на Донецькому напрямку бойовики обстріляли українські позиції 16 разів, половина з яких – з важкого озброєння. Принаймні на 10 найдошкульніших ворожих обстрілів українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Луганський напрямок

Найнеспокійнішою обстановка минулої доби видалася на бахмутській трасі. У Кримському бойовики обстріляли позиції сил АТО 4 рази. Під час одного з них випустили 20 мінометних мін. Також у сусідньому Новотошківському бойовики після заходу сонця застосували міномети. Ще по одному випадку порушення ворогом перемир’я сталося у Троїцькому, Новоолександрівці та Малиновому Станично-Луганського району. У всіх трьох місцях окупанти застосовували легке озброєння.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку противник відкривав вогонь у бік українських військових 8 разів.

Маріупольський напрямок

У Мар’їнському районі бойовики вчергове обстріляли будинки мирних мешканців у самій Мар’їнці з гранатометів, а також відкривали вогонь по одній з наших позицій у Красногорівці. Основні ж бойові дії минулої доби відбулися у Старогнатівці та південніше неї.

У самій Старогнатівці відбулося 3 ворожих обстріли – після опівночі, перед заходом сонця та пізно ввечері. У всіх трьох випадках НЗФ застосовували важке озброєння – міномети, а також кожен третій обстріл був із застосуванням гармати. Далі на південь ще до обіду бойовики обстріляли з мінометів Павлопіль, випустивши 20 мін, а після 22-ї години відкривали вогонь у бік сил АТО у Гнутовому.

Загалом, учора на Маріупольському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів.

У Волновасі поліцейські затримали 31-річного бойовика на прізвисько «Рудий»

Встановлено, що він вступив до лав російсько-окупаційних військ у 2015 році заради грошей. В минулому фігурант справи двічі відбував покарання в місцях позбавлення волі за розбійний напад та крадіжку. Встановлено, що декілька місяців бойовик провів на передовій під Донецьком, і регулярно обстрілював Мар’їнку зі 120-мм міномета. Під час бойових дій, коли їхній підрозділ поніс втрати, він злякався і втік. Вже на мирній території України він обікрав рідну тітку, відбув покарання, звільнився, а тепер знову затриманий – за участь в НЗФ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар