За минулу добу у зоні АТО 8 українських військових отримали поранення

Фото: uacrisis.org

Учора внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, вісім – отримали поранення.

Про це повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Вчора у зоні бойових дій на сході України на Донецькому напрямку найбільш неспокійно було в Авдіївці. Обстріли з боку бойовиків почалися близько 1 години ночі і тривали з короткими перервами до пізнього вечора. Загалом в Авдіївці вчора зафіксували 12 обстрілів, із них 5 – мінометних. Бойовики випустили більше 30 мін, вогонь вівся одразу з чотирьох різних напрямків.

«Також бойові дії вчора велися у Луганському, Верхньоторецькому та Кам’янці. Слід зазначити, що там противник двічі застосовував міномети та двічі – бронетехніку. Загалом українські війська вчора відкривали вогонь у відповідь на Донецькому напрямку більше 10 разів», – заявив речник Міноборони з питань АТО.

На Луганському напрямку увечері, між 20 та 22 годиною, бойовики здійснили по одному обстрілу у Кримському та Золотому.

«Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Українські війська були вимушені відкривати вогонь у відповідь», – зазначив Олександр Мотузяник.

На Маріупольському напрямку бойовики порушили режим тиші 10 разів. У Красногорівці, Мар’їнці та Водяному застосували міномети, випустивши більше 35 мін.

«Також близько 16 години ворог обстріляв житловий квартал Мар’їнки. На щастя, серед місцевих мешканців постраждалих немає. Традиційно, важке озброєння застосовувалося в темну пору доби», – уточнив речник Міноборони з питань АТО.

Також бойовики порушили режим тиші у Новотроїцькому, Талаківці, Гнутовому і Широкиному. Українські військові відкривали вогонь у відповідь, у тому числі з озброєння бронетехніки, яка не має бути відведена згідно з Мінськими угодами, зазначив речник Міноборони з питань АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар