В Криму офіційно відкрився провальний туристичний сезон

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

1 травня у Криму офіційно відкрився туристичний сезон, який спеціалісти вже називають провальним.

Офіційне відкриття сезону розпочали з міжнародного фестивалю “Парад епох”, присвяченого багатовікової історії Криму , повідомляє Українська правда.

У багатьох містах Криму вчора, 1 травня, відбулися концерти, відкрилися фестивалі, виставки та музеї. А на узбережжі для майбутніх туристів навіть облаштували безбар’єрне середовище за прикладом Сочі.

За даними незаконного міністра курортів і туризму самопроголошеної республіки Олени Юрченко, 825 туристичних баз чекають на гостей – щонайменше 3 млн. відпочиваючих з Росії, як пише ІТАР -ТАСС.

У той же час Ехо Москви визнає, що навіть в Російському союзі туріндустрії курортний сезон зірвано. Основною причиною є транспортна проблема. Авіарейсів, щоб перевезти всіх туристів з Росії, у тому числі тих, хто раніше приїжджав на поїздах, не вистачить – для цього необхідно не менше 600 рейсів в тиждень. Організувати ж таку кількість рейсів просто неможливо.

В Асоціації туроператорів Росії (АТОР) також повідомили, що російські туристи перестали бронювати путівки в Україну, хоча традиційно в період травневих свят Україна була одним з найбільш популярних напрямків, пише ИТАР-ТАСС.

За словами російських туроператорів, зазвичай Україна на травневі свята займала третє місце за популярністю: російські туристи їдуть у Київ, Львів, Одесу.

“Враховуючи поточну ситуацію, туроператори прибирають пропозиції по Україні зі свого асортименту, а місце цієї країни в рейтингу займає Білорусь”, – повідомили в АТОР.

За офіційними даними, у 2013 році в Криму відпочили 6 млн. осіб, з яких 65 % були жителями України. Цього ж року, принаймні на травневі свята, українці до Криму масово не поїхали.

Зі слів прес-секретаря Асоціації лідерів турбізнесу України Юлії Олійник, головні критерії, якими керуються українські туристи при виборі місця для відпочинку, це безпека, зручність транспортної зв’язку, відсутність візового режиму, а також співвідношення ціни і якості. А Крим в сьогоднішніх реаліях програє за всіма позиціями.

За матеріалами Української правди

Поширити:

Залишити коментар:

коментар