Інспекція з питань праці підтвердила фінансові махінації екс-директора Бобринецької школи-інтернату

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Територіальна державна інспекція з питань праці у Кіровоградській області провела перевірку діяльності Олени Павленко на посаді директора Бобринецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ст. 

У результаті вибіркової перевірки наказів на проведення замін, журналу обліку пропущених замін і замінених уроків виявлено чимало грубих порушень, про які Першій електронній вже розповідали члени педагогічного колективі школи-інтернату.

Зокрема, невідповідність у датах здійснення педагогами замін, відсутні підписів працівників у низці документів впродовж 2012 – 2013 років. Також підтверджено раніше озвучені освітянами скарги на те, що одні педагоги взагалі не працювали на замінах, але отримували доплату, а інші працювали на зведених групах без відповідних наказів і оплати праці.

Порушення вимог наказів Мінпраці допущено і при затверджені посадової інструкції прибиральниці службових приміщень, яка водночас була й бухгалтером закладу. Так само «на папері» свої обов’язки виконував і підсобний робітник.

Робота працівників спецшколи у святкові і неробочі дні протягом 2012-2014 років не оплачувалася у подвійному розмірі, як того вимагає закон, і додаткових днів відпочинку надано не було.

До того ж, в школі відсутній документ, який регламентує умови, підстави та розміри встановлення надбавок. А положення про порядок преміювання працівників затверджене керівником та погоджено з головою ПК без дати та номера протоколу чи наказу.

Ці та інші порушення Територіальна державна інспекція з питань праці аргументовано виклала на п’яти сторінках, підтверджуючи кожен окремий випадок посиланням на чинне в Україні законодавство. Незважаючи на це, керівництво УМВС в Кіровоградській області вирішило, що підстав для внесення справи Олени Павленко до Єдиного реєстру досудових розслідувань немає.

Тепер те, чи буде в школі-інтернаті відновлено фінансову справедливість, здійснено перерахунок зарплат освітянам і притягнено до відповідальності винних осіб, зокрема Олену Павленко за специфічну фінансово-господарську діяльність на посаді директора спецшколи – залежить від сумлінності прокуратури, якій територіальна державна інспекція з питань праці в області надіслала висновки перевірки в Бобринецькій спецшколі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар