Фахівці соціальної роботи більше не потрібні?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Фахівці соціальної роботи районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді потрапляють під скорочення, що обумовлено відсутністю фінансування. 
Як стало відомо  Першій електронній, в Кіровоградському районі, наприклад, ці посади зникнуть з 15 червня цього року, а всі фахівці соціальної роботи вже написали заяви на звільнення.

Фахівець із соціальної роботи Кіровоградського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Злата (ім’я змінено) розповідає, що взагалі не очікувала такого повороту подій, адже соціальні працівники допомагають з організаційними питаннями неблагополучним сім’ям, багатодітним, проводять просвітницьку роботу, забезпечують реалізацію різноманітних соціальних акцій тощо.

Безумовно, в усіх районах питання діяльності фахівців соціальної роботи потребує вирішення. Йдеться про скорочення недоцільно роздутих штатів, перевірку фінансово-господарської діяльності керівництва й ефективності роботи власне фахівців. Адже ще кілька років тому, коли в кожному районі працювало по 3-4 фахівці (а не 16-20, як зараз), вони виконували той же обсяг роботи не гірше.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар