Кіровоградських журналістів навчили, як не потрапити в законодавчі капкани під час виборів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У рамках семінару «Засади інформаційної політики під час виборів і виборчих кампаній в Україні», який відбувся сьогодні в бібліотеці ім. Чижевського, директор Буковинського центру виборчих технологій, експерт проекту «Громадська журналістика як спосіб ефективної комунікації» Ігор Баб’юк розтлумачив журналістам основні принципи їх роботи під час  президентських виборів. 

Як повідомив кореспондент Першої електронної, законодавчі аспекти передвиборної агітації, проблема джинси в українських ЗМІ, робота з соцопитуваннями та права журналістів у день виборів – це основні питання, яких торкнувся у розмові з кіровоградськими медійниками Ігор Баб’юк.

Коментуючи сучасну політичну ситуацію в Україні, експерт зазначив, що ймовірність зриву президентських виборів нині надзвичайно висока, тому не варто применшувати роботу журналістів і громадських організацій.

Разом із тим, на думку Баб’юка, простежуються тенденції повторення політичного сезону-2012, коли кандидати домовлялися між собою стосовно складу комісій, влаштовуючи збори акціонерів, а не засідання ОВК чи ДВК.

«Найбільша проблема наших виборів – це те, що більшість спостерігачів – це «заробітчани». Переважна більшість із них – неписьменні у прямому розумінні цього слова, а отже, не виконують покладені на них функції», – вважає експерт.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар