Доба розпочалася з двох потужних артобстрілів українських позицій в Попаснянському районі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Доба розпочалася з двох потужних артобстрілів українських позицій в Попаснянському районі. Вогонь вівся з гармат калібром 152 мм, що розгорнуті в Стаханові. При цьому було випущено 22 снаряди. Після 16 години бойові дії на цих рубежах продовжилися, і тривали до 23 години. Окупанти активно застосовували міномети майже під час кожного обстрілу. Аналогічна ситуація в цей же час склалася у Кримському, де противник також кілька разів порушив режим тиші з використанням важкого озброєння.

Окрім цього, вранці та ввечері ворог відкривав вогонь в Станично-Луганському районі.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Бойові дії ведуться по всьому фронту, проте найнеспокійніша ситуація, як і раніше, – під Авдіївкою. Вчора там сталося 9 ворожих обстрілів, що є рекордною кількістю по всьому району проведення АТО. Противник вперше відкрив вогонь о 2 годині ночі, а фінальний обстріл завершився о 23 годині.

Окупанти активно застосовували важке озброєння, причому як в світлу, так і в темну пору доби. По наших позиціях було випущено близько 110 мін та снарядів. Вогонь здебільшого вівся зі східного та південно-східного напрямків.

Також потужні мінометні обстріли з боку ворога сталися на інших 7 позиціях ЗСУ. Найбільш інтенсивний відбувся ввечері у Верхньоторецькому. Окрім цього, слід відзначити, що поновилися бойові дії в Донецькому аеропорту.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 22 ворожих обстріли, зокрема 16 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Незважаючи на зменшення загальної кількості збройних інцидентів, ситуація залишається напруженою. Кожен другий обстріл наших позицій окупанти здійснюють з мінометів. Вчора найбільш активні бойові дії велися у Красногорівці, Водяному та Широкиному. Як і раніше, здебільшого противник порушує режим тиші в темну пору доби.

В Мар’їнці та північній частині Волноваського району вчора бойові дії не велися.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 12 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 7 військовослужбовців дістали поранення.

Днями поліцейські Донеччини затримали двох учасників НЗФ

Один з них – безробітний з Дружківки, який у 2014 році допитував полонених у підвалі. Другий – мешканець Бахмута, який брав участь у блокуванні військових складів та захопленні будівлі Артемівської міжрайонної прокуратури. Бахмутчанин, який, за інформацією, причетний до поставок нелегальної зброї, з метою конспірації став публічно виявляти проукраїнські погляди та використовувати національну символіку, але це не врятувало його від відповідальності. Наразі ведеться слідство по відношенню до обох затриманих.

Колишній бойовик з Донеччини прийняв вірне рішення скористатися Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» та повернувся до мирного життя

У квітні 2014 року мешканець Донеччини, за порадою свого знайомого, вступив до одного з НЗФ. Він облаштовував та укріплював блокпости у Словʼянську, потім забезпечував на них пропускний режим. Коли українські війська почали звільняти місто, він, злякавшись кримінальної відповідальності, подався до Донецька. Але там чоловік не побачив нічого окрім наркоманії та алкоголізму серед т.зв. «ополченців». Програмою СБУ чоловік вирішив скористатись знову ж таки за порадою друзів. Після нетривалих вагань зважився звернутися до поліції та написав заяву про добровільний вихід зі складу бандформувань т.зв. «ДНР». Зараз він вдома зі своєю родиною.

Минулої доби на дружківському цвинтарі його співробітники знайшли боєприпаси, про що й повідомили правоохоронцям

Прибувши на місце події, поліцейські знайшли 4 ручні гранати із запалами, а також 5-літрову пластикову тару із патронами.

Також вчора на блокпосту поблизу Слов’янська під час перевірки пасажирів рейсового автобуса, що прямував до Харкова у одного з пасажирів правоохоронці виявили та вилучили гранату РГД-5. Від пояснень затриманий відмовився. Про це дізнається безпосередньо слідчий у ході допиту чоловіка.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар