Олександрійські депутати проти закриття місцевих книгарень

Дві депутатські комісії Олександрійської міської ради не підтримали ідею міського голови Степана Цапюка та виконавчого комітету припинити діяльність комунальних книжкових магазинів.

Зокрема, відбулись засідання комісії з питань комунальної власності та житлово-комунального господарства і комісії з питань стратегічного розвитку та планування, бюджету і фінансів, регуляторної політики.

Перша комісія відхилила проект про закриття книгарні «Книжковий світ». Не підтримала рішення і друга із згаданих комісій.

Адміністрація та колектив магазину «Книжковий світ» мають бажання працювати далі та мають бачення розвитку підприємства, про що вони повідомили депутатів. У рішенні депутатської комісії зазначено про позитивні економічні показники книгарні, а також про відсутність збитків.
Депутати запропонували цій книгарні подати через 6 місяців роботи, звіт про свою роботу та запропонували більш активно діяти на ринку.
В той же час одна з олександрійських книгарень – «Світоч-книга» – під загрозою закриття, оскільки саме її пропонують ліквідувати через те, що ні керівництво ,ні співробітники підприємства не бачать шляхів подальшого розвитку підприємства і не сподіваються на позитивний результат своєї роботи.

Остаточне рішення міська рада може прийняти вже на найближчій сесії, яку планують провести 25 квітня.

Раніше повідомлялось про те, що Олександрійський міський голова Степан Цапюк заявив про необхідність терміново розглянути питання закриття одразу двох комунальних книготоргівельних підприємств міста – «Світоч-книга» та «Книжковий світ», які працюють в місті ще з часів колишнього Радянського союзу. Він запропонував працівникам підприємства створити комерційні фірми та взяти підприємства у оренду.
Приміщення магазинів розташовані на центральній площі міста та знаходяться у задовільному стані. Оціночна вартість такого приміщення сягає півмільйона гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар