Стоп хабар: районом керують корупціонери?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На адресу проекту Першої електронної газети «Стоп хабар» не перестають надходити листи з розповідями про зловживання посадовцями Кіровоградщини різних рівнів та сфер діяльності. Та складається враження, що найбільш наболіло освітянам.

Один з листів стосується фінансово-господарської діяльності екс-голови Кіровоградської РДА Андрія Маліцького (він же керівник районного осередку Партії регіонів) та начальника відділу освіти Кіровоградської РДА Світлани Крамаренко.

Автори листа переконані, що Крамаренко була призначена на керівну посаду всупереч вимогам чинного законодавства (про що, стверджують, є відповідний висновок СБУ). Також запевняють, що, користуючись службовим становищем, вона начебто оформляла на роботу підставних осіб, отримувала грошові винагороди за працевлаштування, незаконно збирала кошти з директорів шкіл району, а в співпраці з Маліцьким – сприяла незаконному оформленню земельних ділянок на працівників відділу освіти.

Окрім цього, у листі описано схеми відмивання коштів, якими нібито користувалися голова РДА Андрій Маліцький та депутат районної ради, голова бюджетної комісії В’ячеслав Цатурян (власник будівної фірми).

Керуючись Законами України «Про прокуратуру», «Про інформацію», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про доступ до публічної інформації» Перша електронна газета звернулася до обласної прокуратури з проханням провести перевірку зазначених фактів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар