Науковці шукатимуть прогресивні рішення у розбудові Новокостянтинівської шахти

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» за результатами тендеру уклало угоду з ДП «Український науково-дослідний та проектно-розвідувальний інститут промислової технології» на проведення дослідженнь та розробку в галузі геодезії і розробки корисних копалин. Вартість угоди склала 1,46 млн. грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Інститут повинен розробити і впровадити техніко-економічні пропозиції щодо запровадження прогресивних рішень у проекті будівництва підприємства на базі Новокостянтинівського родовища уранових руд.

У жовтні 2012 р. Кабмін затвердив проект будівництва на базі Новокостянтинівського родовища підприємства загальною кошторисною вартістю 6,52 млрд гривень. З них більше половини піде на будівельно-монтажні роботи і по півтора мільярди – на обладнання і пуско-налагоджувальні роботи. Будівництво першого комплексу має зайняти 42 місяці, всього об’єкта – 96 місяців або 8 років. Потужність підприємства з виробництва руди спрогнозували на рівні 1,5 млн т/рік, з переробки – 0,5 млн т/рік.

У квітні 2013 року міністр енергетики й вугільної промисловості Едуард Ставицькийповідомив, що Україна буде збільшувати виробництво урану, при цьому Новокостянтинівське родовище Ставицький назвав базовою складовою уранової промисловості країни.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар