Творча зустріч із письменницею Ірен Роздобудько. Анонс

16 квітня о 17.00 в бібліотеці ім. Д. Чижевського відбудеться творча зустріч із українською письменницею Ірен Роздобудько.

Довідка:

Ірен Роздобудько – письменниця, поетеса, журналіст.

Народилася 3 листопада 1962 року у Донецьку. Закінчила факультет журналістики Київського Національного Університету. Працювала у Донецькому відділку ТАРС-РАТАУ телеграфісткою, у багатотиражці Донецького металургійного заводу, журналістом та диктором радіогазети. З 1988 року живе в Києві, де працювала в газеті «Родослав», коректором журналу «Сучасність», оглядачем на першому й третьому каналах Національної радіокомпанії, оглядачем у газеті «Всеукраїнські відомості», заступником головного редактора в журналі «Наталі», головним редактором у журналі «Караван історій. Україна» та журналістом у журналі «Академія».

Працювала також офіціанткою в ресторані, шпрехшталмейстером в цирку, Снігуронькою в фірмі «Свято», завідувачем відеосалону у кінотеатрі.

Автор 2 збірок поезій і більш ніж 20 романів. Романи “Ґудзик” та «Зів’ялі квіти викидають» були екранізовані.

Вишиває бісером та грає на гітарі. Автор ілюстрацій до книг Лариси Масенко, Елеонори Соловей, Леся Танюка.

Нагороди:

– лауреат (2000, 2001) та переможець (2005) літературних конкурсів «Коронація слова»;
– спеціальна відзнака конкурсу «Коронація слова 2011» у номінації «Кіносценарії» за «Садок Вишневий…» (разом із Олесем Саніном).
– відзнака «Золотий письменник України», 2012.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар