Спостерігачі з ОБСЄ перевірили Олександрію

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Олександрію та Олександрійський район відвідали спостерігачі місії ОБСЄ Орест Пітер Чабурскі (Канада) та Марша Вайнерман (США), аби оцінити рівень прозорості та демократичності проведення позачергових виборів Президента України.

Як стало відомо Першій електронній спостерігачі ОБСЄ цікавились позицією районної влади щодо імовірності порушень виборчого законодавства, процесом формування списків виборців, станом підготовки дільниць.

У свою чергу в.о. голови Олександрійської РДА Віталій Згама повідомив іноземним гостям, що 46 дільниць району забезпечені майже всім необхідним для проведення виборчого процесу, хоча на кількох дільницях потрібно вирішити питання енергопостачання, забезпечити оргтехнікою, вогнегасниками, сейфом.

Довідка.
Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) у рамках діяльності Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) 20 березня відкрило місію зі спостереження за достроковими виборами Президента України, що відбудуться 25 травня 2014 року.

Місія здійснюватиме оцінку усього виборчого процесу з точки зору його відповідності зобов’язанням ОБСЄ та іншим міжнародним стандартам демократичних виборів, а також національному законодавству.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар