Директору Бобринецької школи-інтернату порадили звільнитися (фото)

Вчора, 2 березня, директор департаменту освіти і науки ОДА Ельза Лещенко за дорученням голови Кіровоградської облдержадміністрації Олександра Петіка відвідала Бобринецьку спеціальну загальноосвітню школу-інтернат, аби врегулювати конфлікт в педагогічному колективі.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, присутні на зустрічі вчителі і вихователі розділилися на два табори – «за» і «проти» методів керівництва і ведення фінансово-господарської діяльності директора закладу Олени Павленко.

І якщо прибічники керівника переважно мовчали, то обурена частина колективу просто виплеснула емоції, підкріплюючи їх конкретними фактами діянь та бездіяльності адміністрації інтернату.

Зокрема, вчителів обурив той факт, що після їхньої участі в пікеті департаменту освіти й науки, який відбувся минулого четверга, прибічники директора налаштували вихованців закладу проти мітингарів, що значно відбилося на якості освітньо-виховного процесу і дисципліні в школі.

Розповіли вони і про численні порушення при нарахуванні зарплат і призначенні премій, веденні документації та виконанні посадових обов’язків медсестрою, комірником та деякими педагогами. Не зважаючи на заперечення директора, врешті з’ясувалося, що журнал замін у школі не ведеться ще з 2012 року, а заміна більшості педагогів не оплачується.

Усіх присутніх вразив той факт, що діти (а серед них чимало сиріт і психічно нестабільних) можуть самовільно покидати територію інтернату, ходити до магазину, а дівчинка-сирота взагалі вже кілька днів без супроводу медсестри (чи хоча б вихователя) пішки ходить в бобринецьку лікарню на перев’язку. Чимало суперечок викликало відведення директором спеціального місця для куріння дітей (поза територією закладу).

Всі озвучені педагогами порушення Ельза Лещенко занотувала і обіцяла в усьому розібратися.

Вислухавши обидві сторони конфлікту, перший заступник голови облради Людмила Салоїд нагадала директору інтернату, що 10 днів тому вже відбулася аналогічна зустріч і не менш болюча розмова. Але протягом цих днів вона, Олена Павленко, не вжила жодних заходів, щоб знайти спільну мову з колегами і врегулювати ситуацію мирно. Більш того, Людмилу Салоїд вразило і обурило те, що інструментом в боротьбі між педагогами стали діти, позбавлені батьківського піклування.

«Те, що є фінансово-господарські порушення – це факт. … Якщо сьогодні Вам така маса людей не довіряє, то Вам першою треба піти їм на зустріч. З цього конфлікту треба вийти достойно, якщо це ще можливо,» – наголосила Людмила Салоїд.

Нагадаємо, члени педагогічного колективу Бобринецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату звернулися до керівництва профільного департаменту і очільників області з проханням вжити заходів щодо методів керівництва і фінансово-господарської діяльності директора Ольги Павленко та звільнити її з займаної посади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар